Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Brownies with choco


Εύκολη γρήγορη αποτελεσματική!

Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλύκισμα για όποιον θέλει να φάει γλυκό αλλά και θρεπτικό, κατάλληλο για παιδιά επίσης.
Υλικά που χρησιμοποίησα:
  • Ξηρούς καρπούς
  • Χουρμάδες 200 γρ
  • σπόρους chia 
  • 3 κ σ κακάο υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
Διατροφική αξία:
-Ξηροί καρποί 
Αμύγδαλα, καρύδια: μια κουταλιά της σούπας αποδίδει περίπου 50 kcal, πλούσιοι σε μονοακόρεστα και πολύ ακόρεστα λιπαρά, ασβέστιο,μαγνήσιο, βοηθάνε στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεση, φυτικές ίνες, και πρωτεΐνη.
-Χουρμάδες:
Οι χουρμάδες αποτελούνται από φυσικά σάκχαρα, φρουκτόζη και γλυκόζη σε περίπου ίση αναλογία 70-80%. Το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από πρωτεΐνες, και μιρκοθρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο τα 100 γρ αποδίδουν 280 kcal και καλύπτουν σε επάρκεια τον ανθρώπινο οργανισμό με όλα τα μέταλλα που αναφέρθηκαν σε ένα 15%. Περιέχουν  βιταμίνες του συμπλέγματος B σε μικροποσότητα, και φυτικές ίνες, η ημερήσια κατανάλωση περιορίζεται σε 2 τεμάχια.
-Σπόρους chia
Προέρχονται από το φυτό Salvia hispanica, πλούσια σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, επίσης περιέχει ασβέστιο και σίδηρο αρκετό. Τα 100 γρ περίπου αποδίδουν 486 kcal
-Κακάο
Πλούσιο σε πολυφαινόλες(φλαβονοειδή) ενισχύουν την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου(καλύτερη αιμάτωση), αλληλεπιδρά με νευροδιαβιβαστές που ενισχύουν την διάθεση, πλούσιο σε προκυανιδίνες οι οποίες αυξάνουν πολύ τα επίπεδα προκυστακυκινης στο πλάσμα που προωθεί την αγγειοδιαστολή. Μία κουταλιά της σούπας κακάο αποδίδει 47 kcal.
Πηγή: Mednutrition.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

                                   Ο σίδηρος είναι ένα μιρκοθρεπτικό συστατικό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συνολική υγεία. Στις μέ...