Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Φροντίζω το σώμα μου, έχω υγιή σχέση με το φαγητό.


Καθημερινά όλοι φροντίζουν να καλύψουν τουλάχιστον μια ανάγκη κάποιου τρίτου και τον ίδιο τον εαυτό τους τον βάζουν σε δεύτερη μοίρα.
Φροντίζω το σώμα μου σημαίνει δείχνω αυτοσεβασμό σε αυτό  ακούω τις ανάγκες του και το καταλαβαίνω. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος, το στρες δυσκολεύει ακόμα παραπάνω αυτήν την κατανόηση και αυτό φροντίδα.
Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά αρκεί να σκεφτεί το κάθε άτομο από τότε που θυμάται τον εαυτό του ποιες είναι οι βασικές ανάγκες που πρέπει να καλύψει και αυτόματα θα δείξει φροντίδα στον εαυτό του συγκεκριμένα οι βασικές ανάγκες είναι:
  1. Κάλυψη θρεπτικών συστατικών μέσω της τροφής για να μπορέσει το σώμα να διατηρείται στην ζωή.
  2. Καθημερινή σωματική άσκηση καθώς είμαστε όντα που συνεχώς κινούμαστε 
  3. Ποιοτικός ύπνος ο οποίος ενισχύει την συνολική ποιότητα ζωής.
Πότε ένα άτομο έχει υγιή σχέση με το φαγητό?

Το ερώτημα αυτό είναι πολύ συχνό από επιστήμονες υγείας, αλλά με διαφορετική διατύπωση, οι περισσότεροι διαιτολόγοι ρωτάμε τους ασθενείς μας, πόσο συχνά ζυγίζονται ή αν η ζυγαριά επηρεάζει την ψυχολογία τους. 
Τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις είναι θετικές και στα δύο ερωτήματα, αλλά για να κρίνουμε αν ο ασθενής μας έχει διαταραγμένη σχέση με το φαγητό, κάνουμε συμπληρωματικές ερωτήσεις στο ιατρικό και διαιτητικό ιστορικό.
Συνοπτικά ένα άτομο έχει υγιή σχέση με το φαγητό όταν:
  1. Δεν αγχώνεται για το τι είδους φαγητό θα επιλέξει να φάει αν είναι καλεσμένο σε μια δεξίωση.
  2. Δεν μετράει θερμίδες.
  3. Δεν επιλέγει μόνο light προϊόντα με  την σκέψη είναι πιο υγιεινά
  4. Ακούει πότε χορταίνει και πότε πεινάει.
  5. Ξεχωρίζει την βιολογική από συναισθηματική πείνα.
  6. Γυμνάζεται γιατί αγαπάει το σώμα του και θέλει να δει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του όχι για να το τιμωρήσει.
  7. Δεν έχει τύψεις μετά από ένα γεύμα το οποίο είναι εκτός προγράμματος.
  8. Τρώει αργά και με περισσότερη εν συναίσθηση.
  9. Κρατάει μια ισορροπία στην καθημερινότητα του όσο αφορά τα γεύματα περίπου ανά 3-4 ώρες.
  10. Κάνει διαλογισμό ή ότι άλλο το αποφορτίζει.
Συμπερασματικά ο κάθε άνθρωπος, καλό θα ήταν να θέτει ως προτεραιότητα τον ίδιο του τον εαυτό, να τον σέβεται και να τον ακούει. Δεν χρειάζεται να τον κατηγορεί συνέχεια αν για κάποιον λόγο δεν τα καταφέρνει, αντιθέτως να δώσει κουράγιο στον εαυτό του αγάπη και με την βοήθεια διαιτολόγου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα μάθει να το κάνει.

πηγή:Nlabdiet.
Φωτογραφία: nutrigram_labdiet

2 σχόλια:

  1. Θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας; ή Αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω οικονομικής βλάβης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για τα νεφρά σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) Είμαι Φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύτηκα στη Χειρουργική των Νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν ζωντανό αντίστοιχο δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com ή whatsapp μας +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας άνθρωποι, δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά σας, αλλά θέλω να ξέρετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, αν ψάχνετε μόνο για βοήθεια από τη σωστή πηγή, η 15χρονη γυναίκα μου θέλει διαζύγιο με το οποίο δεν συμφωνώ γιατί ακόμα την αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Χρησιμοποιώ πολλούς τρόπους για να την πείσω να μείνει, αλλά ήταν ανένδοτη, ήμουν online όπως κάθε άλλη μέρα όταν είδα μια μαρτυρία για τον Δρ Ajayi έναν ισχυρό πνευματικό άνθρωπο που επιλύει προβλήματα σε σπασμένα σπίτια, επικοινώνησα μαζί του και του εξήγησα την κατάστασή μου και Από τότε που συζήτησα με τον Δρ Ajayi, όλα έγιναν καλύτερα στο σπίτι μου. Ο Δρ Ajayi έκανε ένα ξόρκι αγάπης που έκανε τη γυναίκα μου να με ερωτευτεί ξανά και ξέχασε το διαζύγιο, ζούμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή τώρα με τα παιδιά μας, αν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ξόρκι, μπορείτε να εμπιστευτείτε τον Dr Ajayi. Επικοινωνήστε μαζί του στο Whatsapp / Viber: +2347084887094 Ή Email: drajayi1990@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

                                   Ο σίδηρος είναι ένα μιρκοθρεπτικό συστατικό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συνολική υγεία. Στις μέ...