Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Παγκόσμια μέρα γης 22.04.2020


[22.04.2020 είναι η Παγκόσμια μέρα της γης]

 Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια μέρα της γης , δεν θα ταν άσχημο αν την σεβόμασταν περισσότερο και αν φροντίζαμε όλοι στο να αφήνουμε λιγότερο οικολογικό αποτύπωμα, στο περιβάλλον μας.
Θα μου πείτε ''πως θα το πετύχουμε αυτό'';
Σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι αν πραγματικά θέλουμε και σεβόμαστε τον πλανήτη μας.
⇨Ο πιο βασικός είναι να μειώσουμε το πλαστικό,  μπορούμε να χρησιμοποιούμε βιοδιασπόμενα καλαμάκια για παράδειγμα, ή χάρτινες σακούλες ή έστω σακούλες πολλαπλών χρήσεων.
Ο κάθε καταναλωτής καλό θα ήταν να ψάξει αρχικά τους λόγους για τους οποίους θέλει να κάνει αυτή την αλλαγή και στην συνέχεια βήμα βήμα, θα κάνει και την εφαρμογή αυτής.
⇨ Ένας άλλος τρόπος  είναι να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά που μας χαρίζει απλόχερα η φύση με βάση την εποχή, και όχι να την παραβιάζουμε και να παράγουμε καρπούζι για παράδειγμα τον χειμώνα.
ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ
ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,χωρίς προσθήκη φυτοφαρμάκων. 
  •  Αφήνουν λιγότερο οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιούνται λιγότεροι πόροι παραγωγής. 
  •  Περισσότερη γεύση, λόγω της επάρκειας θρεπτικών συστατικών που έχουν λόγω εποχικότητας. 
  •  Είναι πιο οικονομικά, λόγω της αφθονίας τους. 
  •  Προτιμήστε τα εγχώρια, για μείωση αεροπορικής μεταφοράς.

Σκεφτείτε πόσο καλό θα κάνουμε στον πλανήτη μας αν αλλάξουμε, μια όχι τόσο καλή μας συνήθεια σε μια πιο φιλική για το περιβάλλον. Ο οργανισμός μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά, ο οποίος γνωρίζει πότε τα χει περισσότερο ανάγκη. Η φύση έχει προνοήσει για μας πριν από εμάς, σκεφτείτε τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε νερό, για να μπορέσουμε να καλύψουμε την ενυδάτωση μας καταναλώνοντας τα, τον χειμώνα βγαίνουν τα εσπεριδοειδή τα οποία είναι πλούσια σε βιτ c, για την προάσπιση του ανοσοποιητικού μας.
Ας δείξουμε τον κατάλληλο σεβασμό στο περιβάλλον μας, στην γη που τους αρμόζει άλλωστε και μην ξεχνάτε το δεύτερο σπίτι μας(το 1ο είναι το σώμα μας) είναι αυτός εδώ ο πλανήτης ας φροντίσουμε όσο μπορούμε να μην τον καταπονούμε και ας ζήσουμε αρμονικά μαζί του.

Πηγή: Nutrigram_labdiet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

                                   Ο σίδηρος είναι ένα μιρκοθρεπτικό συστατικό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συνολική υγεία. Στις μέ...