Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Λόγοι που η ζυγαριά δεν πέφτει 2

                                                    
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρετε σε όλους όσους γυμνάζονται,και έχουν μια ισορροπία στην καθημερινή τους διατροφή και δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.
Αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μερικούς από τους λόγους που η ζυγαριά δεν δείχνει την επιθυμητή μείωση, που επιθυμούν οι περισσότεροι. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε επιπλέον λόγους που συμβαίνει αυτό.


  1. Πίνετε τις θερμίδες σας: Ένας από τους βασικούς λόγους που η ζυγαριά δεν πέφτει. Έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν πως η απώλεια πραγματοποιείται με το αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο δηλαδή οι ημερήσιες θερμίδες να είναι λιγότερες από την ενέργεια που εξωτερικεύετε. Είναι πολύ πιθανό ενώ ακολουθείτε ένα διατροφικό πλάνο το οποίο είναι υγιεινό και προσεγμένο, να μην υπολογίζετε τόσο τα ροφήματα που είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη με αποτέλεσμα το νούμερο της ζυγαριάς να μην πέφτει.
  2. Συχνό ζύγισμα: Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται ψυχικά με το τι θα δείξει η ζυγαριά, αυτό τους προκαλεί άγχος, στρες, στεναχώρια και ενοχές με τον ίδιο τους τον εαυτό. Επειδή οι άνθρωποι λειτουργούν εκδικητικά στο ίδιο τους τον εαυτό, θα οδηγήσουν το σώμα σε ασιτία, θα επιλέξουν ξανά κάποιο διατροφικό μοντέλο για να χάσουν τα κιλά και δεν θα εστιάσουν στην θρέψη του σώματος. Σε αυτό το βήμα η συμβουλή μου είναι να αναρωτηθείτε για ποιον λόγο θέλετε να χάσετε τα κιλά που σας βασανίζουν καιρό, τι δεν μπορείτε να κάνετε με αυτά, και θα μπορέσετε αφού φύγουν από πάνω σας; Αγαπήστε το σώμα σας έτσι όπως είναι, και αφού το αγαπήσετε, τότε προσπαθήστε για την επιθυμητή απώλεια.
  3. Μεγαλύτερες μερίδες από όσο χρειάζεστε: Παρόλο που βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα διατροφής και σας παρακολουθεί διαιτολόγος, έχετε παρατηρήσει ότι η ζυγαριά δεν πέφτει? Ένας λόγος είναι ότι καταναλώνετε περισσότερο φαγητό από όσο χρειάζεστε, για παράδειγμα τρώτε 1,5 μερίδα φαγητό και όχι  μία αυτό έχει ως αποτέλεσμα θερμιδικά να ‘’ανεβαίνετε’’. Έχουμε ξανά πει πως για να πραγματοποιηθεί η επιθυμητή απώλεια  οι θερμίδες πρέπει να είναι λιγότερες από την ενέργεια που καταναλώνετε. Αν συμβαίνει το αντίθετο τότε η ζυγαριά είναι πιθανό να ανέβει.
  4. Ετικέτες τροφίμων. Για παράδειγμα έχετε μια ισορροπία στην καθημερινότητα σας με τα γεύματα σας, αλλά όταν θα πάτε να προμηθευτείτε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ δεν θα ενδιαφερθείτε για την ετικέτα τροφίμων και απλά θα επιλέξετε το προϊόν. Έρευνες έχουν δείξει πως προϊόντα τα οποία είναι πολύ επεξεργασμένα και έχουν πολλά πρόσθετα με σκοπό την καλύτερη γεύση, δεν αποδίδουν θρέψη στο ανθρώπινο σώμα, αλλά πιθανόν να προκαλούν και κάποιου είδους εξάρτησης Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό μέσω της συνεδρίας με διαιτολόγο να γίνει εκμάθηση του τρόπου ανάγνωσης της ετικέτας τροφίμων.
  5. Αρνητικά σχόλια τρίτων ανθρώπων.  Έρευνες έχουν δείξει πως ο σχολιασμός του βάρους επηρεάζει την ψυχολογία του κάθε ατόμου και σταματάει την προσπάθεια του. Επιπρόσθετα το άτομο νιώθει ενοχές και ανίκανο να συνεχίσει κάθε προσπάθεια για απώλεια βάρους και είναι πιθανό να καταφεύγει στο φαγητό ως λύση. Χρειάζεται μεγάλη ψυχολογική ισορροπία, θέληση για να φτάσει το άτομο στον στόχο του φυσικά συνεδρίες με διαιτολόγο και ψυχολόγο είναι το κλειδί για την επιτυχία. 
Πως να ρίξετε τον δείκτη της ζυγαριάς?
  • Κρατήστε ημερολόγιο καταγραφής και δείτε την διατροφική σας πρόοδο κάθε βδομάδα, μήνα χρόνο. Καταγράψτε και τα συναισθήματα σας πριν από κάθε γεύμα με αυτό τον τρόπο σε βάθος χρόνου, θα καταλάβετε αν η πείνα σας είναι βιολογική ή συναισθηματική και ποια ανάγκη καλύπτετε μέσω του φαγητού.
  • Συμβουλέψου έναν ειδικό  για το πρόγραμμα της άσκησης που καλό θα ήταν να ακολουθείς.
Μην επιδιώκεται γρήγορη απώλεια, σοκάρετε το σώμα σας και δεν μαθαίνετε να το ακούτε, στοχεύετε στην ισορροπία και στο να ακούτε το σώμα σας και να το σέβεστε.

Φοντουλάκη Βασιλεία
Εικόνα: pinterest 

1 σχόλιο:

  1. Θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας; ή Αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω οικονομικής βλάβης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για τα νεφρά σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) Είμαι Φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύτηκα στη Χειρουργική των Νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν ζωντανό αντίστοιχο δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com ή whatsapp μας +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

                                   Ο σίδηρος είναι ένα μιρκοθρεπτικό συστατικό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συνολική υγεία. Στις μέ...